INHOUD

Wat is Hiphopedia?

Hiphopedia is een platform voor en door iedereen die in zijn werk te maken heeft met urban culture en hiphop. Je kan hier kennis delen, netwerken, elkaar inspireren en samen zoeken naar antwoorden op lastige vragen. We zijn geinspireerd door de open source gedachte en door de manier van werken bij communities of practice.

Wat verstaan wij onder urban culture en hiphop?

Hiphop is een verzamelnaam die in de jaren 70 is gegeven aan de creatieve uitingen van jongeren in de grote stad. Hiphop bestaat uit 4 elementen: dj-ing (turntablism), mc-ing (rap), breakdance en graffiti. Het vijfde element gaat over kennis en beschrijft veel meer de filosofie van de hiphop. De creatieve uitingen hebben zich verder ontwikkeld en uitgebreidt en de noemer 'urban culture' wordt gebruikt om de hedendaagse, uitgebreide verzameling van creatieve uitingen aan te geven.

Waarom deze site?

Urban culture en hiphop zijn nog erg in ontwikkeling. Ze heeft de gevestigde wereld veel te bieden maar is nog niet overal even goed bekend en erkend. De betrokkenen worstelen met vaak lastige vragen die ze niet in hun eentje kunnen oplossen. Hiphopedia is een instrument om kennis te verzamelen, te ontwikkelen en te delen.

Hoe werkt deze site?

Je kan gewoon rondneuzen of op verschillende manieren zoeken. Als je een account aanmaakt, kan je ook zelf inhoud toevoegen en meepraten. Ook is het mogelijk om met een groep mensen aan een lastige vraag te werken. Kijk voor meer informatie bij 'Veelgestelde vragen' of 'Hoe werkt deze site?'

Hiphopedia is een initiatief van Kunstbalie en is ontwikkeld in samenwerking met Studio Fuego, Staynice en Newbornmedia

Initiatiefnemer Kunstbalie steunt iedereen in Brabant die achter de schermen zorgt dat elke (vrijetijds)kunstenaar zijn ding kan doen en zich kan ontwikkelen. Daarom richten wij ons op de de helden en smaakmakers van de urban culture. De 'helden' zijn personen die met hun kunsten in de spotlights staan en andere inspireren om ook creatief aan de slag te gaan. De 'smaakmakers' zijn de mensen achter de schermen die alles mogelijk maken vanuit media, evenementenorganisaties, kunstonderwijs, welzijnsinstellingen, overheden, fondsen, opleidingen enzovoort.
Kunstbalie neemt de rol van om katalysator aan: de kennis ligt vooral in het veld en Kunstbalie biedt met hiphopedia de infrastructuur kennis te delen, elkaar te helpen en elkaar te vinden.

BRON

Pagina | Updated:
Gemeld door: Warner Werkhoven

LAATST GEWIJZIGD

29/11/2012 - 15:16

InhoudsTypen

Disciplines

Locaties