Artikelen
Hip Hop Lab 040

ARTIKEL

Dynamo is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het kloppende hart van de hip hop cultuur in Eindhoven. Het jeugdculturencentrum is er in geslaagd te bouwen aan een stevig hip hop platform (productiehuis) in de stad.

Hip Hop Lab 040

Bouwen op een sterk fundament

Stevig omdat het platform gefundeerd is op meerdere succesvolle hip hop projecten, die sinds 2005 samen met partners zijn opgebouwd in de wijken van Eindhoven. Voorbeelden daarvan zijn Zwart-Wit , Dynamo Breaks en MAD projects. Het productiehuis dat er nu staat gaat zich verder ontwikkelen onder de herkenbare naam Hip Hop Lab 040.

Hip Hop Lab 040 biedt jongeren de kans zich te ontwikkelen en profileren binnen de hip hop cultuur. De term “urban” bestrijkt een groot aantal stromingen van hedendaagse culturen die vanaf de jaren tachtig ontstaan zijn.

Dynamo richt zich met Hip Hop Lab 040 op de hip hop scene binnen de urban culture. Deze scene bestaat uit breakdance, rap, beatproducing (dj’ing) en grafitti. Met aftakkingen naar diverse stijlen van dans zoals popping en locking, hiphop dance en funking. En daarnaast een creatieve tak bestaande uit fotografen, filmmakers en ontwerpers.

Talent onstaat in het lab

Hip Hop Lab 040 is de plek voor jongeren van 8 -27 jaar in Eindhoven. Zij kunnen ontdekken of ze talent hebben voor muziek, dans, art of (nieuwe) media. Het hele jaar organiseert Hip Hop Lab 040 workshops, lessen en open trainingen. En daarnaast kunnen jongeren onder begeleiding van professionals (veelal opgeleid door Dynamo) werken aan het maken van demo’s, optredens, voorstellingen, etc. Hip Hop Lab 040 biedt alle faciliteiten om dit mogelijk te maken. Jongeren krijgen de kans op te treden voor publiek in voorprogramma’s, evenementen en festivals. Een aantal daarvan worden door Hip Hop Lab 040 zelf georganiseerd, zoals het internationaal georiënteerde dans- en muziekfestival Ddays en het graffitifestival Step In The Arena. Hip Hop Lab 040 organiseert lessen en workshops in jongerencentra in de wijken en in Dynamo. In de wijk maken jongeren kennis met de hip hop cultuur. Jongeren die zich verder willen ontwikkelen kunnen doorstromen naar gevorderden en masterclasses in Dynamo. Daar werken ze aan producties voor optredens bij evenementen, festivals, theaters en op podia. Jongeren die hun sporen verdiend hebben krijgen de kans zich te ontwikkelen tot docent binnen Hip Hop Lab 040 om hun skills  over te brengen op de jonge generatie. Zo blijft de scene altijd vernieuwend en krijgt iedereen de kans stappen te maken. TOP talent wordt gefaciliteerd en ondersteund zodat ze zich op landelijk- en internationaal niveau op de kaart kunnen zetten.

 

BRON

LINKS

EVENTS

Events

Hiphoplab 040 - DDays 2011

Funkin' Stylez Qualifier.
Events

Hiphoplab 040 - DDays 2011

18 & 19 juni is het weer zover. DDays 2011!! 2 dagen vol dans, muziek en workshops. Dit jaar vind alles in en om Dynamo plaats. Om heel Eindhoven kennis te laten maken met wat Hip Hop Lab 040 te bieden heeft komt er een groot podium op het Catharinaplein te staan. Alle events en workshops zijn gratis! Dus iedereen kan meedoen met de workshops of gewoon kijken wat Hip Hop Lab te bieden...

InhoudsTypen

Disciplines

Locaties