Events
Presentatie Gebouw52

EVENT

Urban Eindhoven vindt nieuw home in Gebouw52 op Strijp-S Eindhoven en ‘Urban’. Eindhoven is (samen met Rotterdam) de nummer één stad in Nederland op het gebied van ‘Urban’. ‘Urban’ is een verzamelnaam van ‘Urban sports’ en ‘Urban culture’. Eindhoven heeft onder meer Area51 Skatepark, breakdance crew Rugged Solutions, rappers Fresku en Kempi, De Berenkuil, Dynamo met HipHop Lab040, Monk Bouldergym, en binnenkort een vaste locatie voor BMX-freestyle; het 040 BMX park. 

De gemeente Eindhoven en Trudo maken zich samen hard voor het faciliteren van een groot deel van de lokale Urban scene op Strijp-S. Voorlopig op tijdelijke locaties, maar studies voor definitieve huisvesting zijn gaande. In Gebouw52 verzamelen zich een aantal artiesten en initiatieven die samen Strijp-S een nieuwe boost geven.

040 BMX Park

Dankzij internationale steun vanuit de Rebeljam en lokale steun afkomstig van de gemeente Eindhoven, Trudo en Cultuurfonds Strijp-S ontstaat in Eindhoven de eerste BMX Freestyle indoor-faciliteit van Nederland. Het park, genaamd 040 BMX Park, wordt geopend in januari 2012 en is de thuisbasis voor BMX-end Nederland. Hierna kunnen BMX-ers dagelijks komen fietsen en kan de jeugd kennismaken met de BMX Freestyle sport in vorm van BMX Freestyle lessen.

Rebeljam

Van 2 t/m 4 december a.s. zal de Rebeljam plaatsvinden in het Klokgebouw op Strijp-S. Rebeljam behoort tot de grootste BMX wedstrijden van Europa en krijgt internationale support vanuit de merken Vans, Carhartt en Monster Energy. Eerdere edities van het evenement vonden plaats in Duitsland en Portugal. Er zullen internationale grootheden uit de BMX Freestyle sport afreizen naar Eindhoven om te strijden in de disciplines 'Park', 'Street' en 'Flatland'. De prijzenpot is gevuld met €20.000,-, die wordt verdeeld op de categorieën 'Best Trick', 'Style' en 'Creativity'. Het park waar de wedstrijd plaatsvindt, wordt speciaal gebouwd voor Rebeljam in het Klokgebouw. Onderdeel van de filosofie van Rebeljam is het steunen van de sport en lokale infrastructuur waardoor het park na het evenement gedoneerd wordt aan Eindhoven en wordt opgebouwd in Gebouw52.

Eindhovens Hip Hop Collectief

Eindhoven stond aan de wieg van de Nederlandse hiphop scene en zet nog steeds de toon met iconen als rapper Fresku, breaker Niek Traa en DJ Y'skid. Afgelopen tien jaar is in Eindhoven een hecht hiphop collectief ontwikkeld met landelijke en zelfs internationale uitstraling en een trouwe achterban. Het is een collectief met alles in huis: rappers, breakers, DJ's, producers, videoclip-makers, fotografen, designers, webbouwer en artiestenmanagement.

Om aan de Nederlandse en internationale top te kunnen blijven, is het nodig om in alle rust te werken aan ‘hun ding’. Ze zoeken daarom een plek waar ze bij elkaar kunnen zitten en zich kunnen focussen op hun product en ontwikkeling. Een plek in nabijheid van andere partijen die hen kunnen inspireren en faciliteren zoals BROET, Monk, Area51 Skatepark en Pop-Ei. Een plek die bereikbaar en betaalbaar is. Een eigen plek zonder beperkende doelstellingen waar ze hun vleugels uit kunnen slaan. Die plek hebben ze gevonden op Strijp S, in Gebouw52, voorheen bekend als The Building. Dit gebouw wordt samen met BMX Freestyle omgebouwd tot de bakermat van de hip hop en BMX scene. Op de eerste etage vind je studio’s, dansruimtes, productieruimtes en kantoren voor het hip hop collectief en op de begane grond een evenementenruimte waar de hip hop scene los mag gaan met hun ideeën en evenementen. Het collectief bestaat uit:

  • Mad Skills, een platform voor jong talent uit de Urban scene gespecialiseerd in workshops, events en projecten
  • Rugged Solutions, een breakdance crew van wereldniveau.
  • Y’skid, producer en dj.
  • James Zoo, producer en dj.
  • Fresku, artiest en acteur.
  • MVW Music, studio engineering.
  • Jay Hats, studio engineer.
  • Head 2 Toe, breakdance crew.
  • Anti Creatief, creatief bureau.

 

PERSBIJEENKOMST : DINSDAG 1 NOVEMBER VAN 17 TOT 18 UUR.

Locatie : Gebouw 52, Strijp S

Gebouw52 was eerder bekend onder de naam The Building en bevindt zich naast Area51 en tegenover de lange zijde van het Klokgebouw.

Programma :

- Inleiding door Mary-Ann Schreurs, wethouder van Cultuur

- Toelichting door Pim van den Bos (BMX en RebelJam) en Angelo Martinus (MadSkills)

- Rondleiding door het gebouw met onderweg BMX-, Breakdance- en DJ demo’s.

 

BRON

Events
Event | Updated:
Gemeld door: Warner Werkhoven

LAATST GEWIJZIGD

30/01/2013 - 12:07

InhoudsTypen

Disciplines

Locaties